Kaynaklı İmalat

Kaynaklı İmalat
Ader Otomotiv, kaynaklı imalat hizmeti ile her kalınlıktaki parçanın proje ve kalite değerlerine uygun olarak üretilmesini sağlar. Kaynaklı imalat, projelerin özelliklerine göre yüksek dayanıklılık gerektiren, cıvata ile birleştirilemeyen, standart dışı ölçülerdeki projelerde, malzeme maliyetinin düşürülmesi gibi nedenlerden dolayı tercih edilen imalat yöntemidir. Bu imalat yönteminde dikkat edilmesi gereken en önemli şey kaynak işleminin prosese uygun olmasıdır. Kaynak yöntemi malzeme çeşidine uygun olarak seçilmelidir. Kaynak yöntemi seçildikten sonra belirlenen WPS’ e uygun olarak imalat yapılmalıdır.
Kaynak yöntemi seçilmeden imalat yapılması, kaynaklı imalat sektöründe karşılaşılan hataların başında gelmektedir. Bu hatalarla imalatı başlanan projelerde bir süre sonra gerilim ve titreşimden dolayı kaynak metal ana malzemeden kopmaktadır. Böyle durumlarda proje ciddi zarar görmektedir.
Kaynaklı imalat yöntemlerinin bazı püf noktaları vardır. Ön imalat yapılırken lojistik olarak kesinlikle değerlendirilme yapılmalıdır. Çünkü genelde sevkiyat ve taşıma süreçlerinde sıkıntılar yaşanmaktadır. Taşıma sahaları belirlenerek imalatın nasıl yapılacağının belirlenmesi gereklidir. Saha kaynak bölgelerinin boyanmaması ve saha kaynak ağızlarının açık olması gerekir. Boyanan yüzeylerin üzerine kaynak yapılması çok yanlış bir uygulamadır. Genelde bu konuya dikkat edenlerin sayısı çok azdır ama çok yanlış bir işlemdir. Saha prosedürlerine uyulması gerekir.
Açık alanda yapılan kaynaklarda genelde MMA kaynak yöntemi kullanılır. Bu kaynaklarda el becerisinin önemi oldukça fazladır. Kaynak sırasında kullanılacak olan elektrotların kesinlikle fırınlanması ve sahada termostata tutulması gerekir. Rutubetli elektrot kullanılarak yapılan kaynaklar da sağlamlık konusunda problem çıkarabilir.